Németországi munkabér-követelés érvényesítése 1.

Ügyfelünkkel egy németországi gazdasági társaság - festősegéd munkakörben történő németországi alkalmazás céljából - munkaszerződést kötött, melyben a felek a munkabért 8,53 Euro összegű óradíjban határozták meg. A munkaviszonyt a felek hat hónap múlva közös megegyezéssel felbontották. 
 
Ügyfelünk szerint a német munkáltató több vonatkozásban is megszegte a munkaszerződésből eredő kötelezettségeit: az utolsó havi munkabér, valamint a törvényes munkaszüneti napra eső munkabér, továbbá az ún. csúszóidőkre járó teljesítménybér kifizetését elmulasztotta, ráadásul jogalap nélküli levonásokat is eszközölt a munkabéréből.
 
Az ügyvédi felszólító levél elküldését követően egyeztetés kezdődött a német munkáltatóval, melybe - nyomásgyakorlás céljából - bevontuk azt a területi (német )kereskedelmi és iparkamarát is, melynek a német cég a tagja. Az egyeztetés eredményeképpen a munkáltató végül elkészítette és elküldte ügyfelünk járandóságainak, illetve az azokból eszközölt levonásoknak a részletes elszámolását, majd pedig átutalta ügyfelünk részére a munkaszerződése, illetve a kollektív szerződés rendelkezései szerint még járó - mintegy 900 Euro - összeget.
 

A honlapon található információk csupán tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi vagy egyéb szakmai tanácsnak. A felhasználó ezen információkra alapított döntése, illetve cselekménye ennél fogva kizárólag a felhasználó felelőssége. Amennyiben tanácsra van szüksége konkrét jogi problémájával kapcsolatban, vagy a honlapon közölt információkról szeretne további tájékoztatást kapni, kérem, döntése meghozatala előtt feltétlenül lépjen kapcsolatba velem.

Dr. Fülöp Botond

Hasonló jogi problémája van? Lépjen velem kapcsolatba itt!

Regisztráljon honlapomra! Évi 3.000,- Ft használati díj megfizetése ellenében - a Felhasználási Feltételekben foglaltak szerint - egy éven át korlátlan hozzáférést kap a honlap díjköteles tartalmi elemeihez is, melyek jelenleg az alábbiak:

Ezen túl, a regisztrált felhasználókat e-mailben tájékoztatom, valahányszor új tartalom kerül a honlapra.

A regisztráció édekében töltse ki az alábbi regisztrációs űrlapot!


Új regisztráció


Ezt a honlapot dr. Fülöp Botond, a Pécsi Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a https://www.magyarugyvedikamara.hu  honlapon találhatók.Elérhetőség

Dr. Fülöp Botond

Pécs, Király u. 15.

Komló, "Tröszt" irodaház
Pécsi út 1.


Tel./Fax: +36.72/281-299
Mobil: +36.70/592-7517