Németországi munkabér-követelés érvényesítése 2.

Ügyfelem és egy németországi gazdasági társaság között munkaszreződés jött létre takarítói munkakörben történő németországi alkalmazás céljából. A munkaviszony a munkáltató általi felmondás révén megszűnt. 
 
A munkaviszony utolsó két hónapjára járó nettó munkabért a munkáltató - pénzügyi problémákra hivatkozva - nem fizette ki ügyfelemnek. 
 
Az ügyvédi felszólító levél elküldését követően egyeztetés kezdődött a német munkáltatóval. Ennek során felhívtam a munkáltató figyelmét az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak 2017. január 18-án hatályba lépett 655/2014/EU rendeletére, melynek alapján a polgári és kereskedelmi ügyekben a tagállamközi követelések behajtásának megkönnyítése érdekében immár lehetőség van az adós számláinak ideiglenes zárolására irányuló kérelem benyújtására annak megakadályozása érdekében, hogy az adós által vagy az adós nevében valamely tagállamban vezetett bankszámlán tartott pénzeszközöknek a végzésben megállapított összeghatárig történő átutalása vagy felvétele veszélyeztesse a hitelező követelésének későbbi érvényesítését.
 
Az ügyvédi felszólítás és az egyeztetés eredményeképpen a munkáltató végül három részletben átutalta ügyfelem részére a munkaszerződése szerint neki járó - mintegy 3.000 Euro - összegű elmaradt nettó munkabért.
 

Dr. Fülöp Botond

2017. január 21.

A honlapon található információk csupán tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi vagy egyéb szakmai tanácsnak. A felhasználó ezen információkra alapított döntése, illetve cselekménye ennél fogva kizárólag a felhasználó felelőssége. Amennyiben tanácsra van szüksége konkrét jogi problémájával kapcsolatban, vagy a honlapon közölt információkról szeretne további tájékoztatást kapni, kérem, döntése meghozatala előtt feltétlenül lépjen kapcsolatba velem.

Hasonló jogi problémája van? Lépjen velem kapcsolatba itt!

Regisztráljon honlapomra! Évi 3.000,- Ft használati díj megfizetése ellenében - a Felhasználási Feltételekben foglaltak szerint - egy éven át korlátlan hozzáférést kap a honlap díjköteles tartalmi elemeihez is, melyek jelenleg az alábbiak:

Ezen túl, a regisztrált felhasználókat e-mailben tájékoztatom, valahányszor új tartalom kerül a honlapra.

A regisztráció édekében töltse ki az alábbi regisztrációs űrlapot!


Új regisztráció


Ezt a honlapot dr. Fülöp Botond, a Pécsi Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a https://www.magyarugyvedikamara.hu  honlapon találhatók.Elérhetőség

Dr. Fülöp Botond

Pécs, Király u. 15.

Komló, "Tröszt" irodaház
Pécsi út 1.


Tel./Fax: +36.72/281-299
Mobil: +36.70/592-7517