Ausztriában elszenvedett munkahelyi baleset

Ügyfelem segédmunkás munkakörben egy osztrák cég alkalmazásában állt. Munkavégzés közben munkahelyi balesetet szenvedett, melynek során a jobb lábán (bokáján, térdén) zúzódások keletkeztek és a szalagok is megsérültek. A baleset következtében ügyfelem mintegy két és fél hónapon keresztült volt munkaképtelen állapotban.
 
A balesetet bejelentettük az AUVA-nak, az osztrák Általános Balesetbiztosítási Intézetnek. Ezt követően az AUVA-nál eljárás indult ügyfelem balesetbiztosítási ellátás iránti igényének meghatározása érdekében, melynek keretében sor került ügyfelem orvosi vizsgálatára is. Az eljárás eredményeképpen végül 2.455,36,- EUR (766.542,- Ft) összegű átmeneti rokkantsági ellátást állapítottak meg ügyfelem részére.
 

Dr. Fülöp Botond

2018. március 15.

A honlapon található információk csupán tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi vagy egyéb szakmai tanácsnak. A felhasználó ezen információkra alapított döntése, illetve cselekménye ennél fogva kizárólag a felhasználó felelőssége. Amennyiben tanácsra van szüksége konkrét jogi problémájával kapcsolatban, vagy a honlapon közölt információkról szeretne további tájékoztatást kapni, kérem, döntése meghozatala előtt feltétlenül lépjen kapcsolatba velem.

Hasonló jogi problémája van? Lépjen velem kapcsolatba itt!

Regisztráljon honlapomra! 3.000,- Ft/év használati díj megfizetése ellenében - a Felhasználási Feltételekben foglaltak szerint - egy éven át korlátlan hozzáférést kap a honlap díjköteles tartalmi elemeihez is, melyek jelenleg az alábbiak:

a "Fejezetek a deviza alapú kölcsönszerződésekkel kapcsolatos jogi kérdések köréből" című e-book,

a deviza alapú kölcsönszerződésekkel kapcsolatos ügyeimben született anonimizált bírósági határozatok,

az Európai Unió Bírósága előtt folyamatban lévő magyar vonatkozású ügyek rendszeresen aktualizált listája.

 

Ezen túl, a regisztrált felhasználókat e-mailben tájékoztatom, valahányszor új tartalom kerül a honlapra.

A regisztráció édekében töltse ki az alábbi regisztrációs űrlapot!

 

 


Új regisztráció


Ezt a honlapot dr. Fülöp Botond, a Pécsi Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a https://www.magyarugyvedikamara.hu  honlapon találhatók.Elérhetőség

Dr. Fülöp Botond

Pécs, Király u. 15.

Komló, "Tröszt" irodaház
Pécsi út 1.


Tel./Fax: +36.72/281-299
Mobil: +36.70/592-7517