SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!

 

Tekintettel a koronavírus-járványra, bevezetem praxisomban a távkonzultáció lehetőségét. A távkonzultáció e-mailben, vagy a Facebookon, videochat segítségével történhet. Az előbbi esetben küldje el kérdéseit e-mailen, adott esetben mellékelje leveléhez azokat a dokumentumokat, melyek átnézésére a konzultáció során, a jogi tanácsadás érdekében előreláthatólag szükség lesz. Amennyiben pedig videochat útján szeretne konzultálni velem, kérem, hogy időpont egyeztetése érdekében telefonon vagy e-mailben szíveskedjék időpont-egyeztetés érdekében keresni. A konzultáció tárgyával összefüggő dokumentumok e-mailen történő előzetes megküldése ebben az esetben is lehetséges, illetve célszerű.

 

A konzultáció ügyvédi munkadíja: (bruttó) 15.000,- Ft.

Telefonszám: 70/592-7517

E-mail cím: drfulopbotond@gmail.com


Védőbeszédek

Vádlottnak védő kell. A vádlott a törvény üldözöttje. A törvény vak és süket, se lát, se hall. De gondolkozni és érezni se tud...Ami az orvos a kínlódó betegnek, ami a gyóntató atya a haldoklónak: az a védő a bűnösnek, akit a vád súlyos terhe nyom, s akit a védőn kívül mindenki elhagyott immár.” (Eötvös Károly)

 

"Mindenesetre szép és nemes hivatás a védőügyvédeké. Egy nyomorult féreg, kitől elfordul az egész társadalom, kit szégyenkezve említ szüle, testvér - az utolsó percben, mikor már össze van félig tiporva, egy embert talál az oldala mellett, ki hévvel, a tudomány és szónoklat minden fegyverét felhasználva, az ő vesszendő lelkéért küzd egy társadalom ellen.

Ebben bizonnyal sok eszményiség van.

Úgy van, a védőügyvéd az emberi jószívűség vendégszereplő képviselője. E riasztó szóval szemben: "feszítsd meg!" - ő képviseli az ellentétet: "szánd meg!". (Mikszáth Kálmán)

 

Ezen az oldalon nyilvános tárgyalásokon elmondott védőbeszédeimből teszek közzé néhányat, természetesen anonimizált formában.

 

 

1. Zsarolás bűntette 1.

2. Zsarolás bűntette 2.

3. Csoportosan elkövetett garázdaság

4. Egyedi azonosító jel meghamisítása

5. Közérdekű üzem megzavarása, lopás, hulladékgazdálkodás rendjének megsértése

6. Hitelsértés vétsége

7. Hitelsértés vétsége 2.

8. Garázdaság vétsége

9. Lopás bűntette

10. Rongálás vétsége

11. Rongálás vétsége és garázdaság vétsége


Ezt a honlapot dr. Fülöp Botond, a Pécsi Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a https://www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatók.