Közlekedési balesetért fizetett kártérítés 2.

Ügyfelem utasként utazott a férje által vezetett motorkerékpáron, mely egy kanyarban kicsúszott és a rajta ülő személyekkel együtt az úttest melletti füves területre sodródott. A baleset következtében ügyelem 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket, nevezetesen a bal külboka törését, illetve a boka- és a lábszalagok szakadását szenvedte el. 

A közlekedési baleset miatt a károkozó ellen büntetőeljárás indult, melyet az ügyészség megszüntetett, egyúttal a károkozó büntetőjogi felelősségét megállapította és őt megrovásban részesítette.

Az biztosító által a kárrendezési eljárás során készíttetett szakvélemény szerint ügyfelem számára a baleset kozmetikai hátrányt jelentő külsérelmi nyomokat, valamint - csekély mértékű - maradandó munkaképesség-csökkenést és - ugyancsak csekély mértékű - maradandó egészségkárosodást okozott. A balesetből eredő maradandó fogyatékosság ügyfelemet a munkavégzésben nem gátolja, így - a baleseti táppénz időtartamát leszámítva - a káreseményből jövedelemkiesés nem származott.

A vétkes gépjárművezető felelősségbiztosítójához részletesen kidolgozott kárigényt nyújtottunk be, melyhez csatoltuk az egészségügyi állapottal, a végrehajtott orvosi kezelésekkel, illetve a lefolytatott büntetőeljárással kapcsolatos iratokat, valamint a vagyoni károkat igazoló számlákat.

 

A biztosítóval végül 1,3 millió Ft mértékű, egyösszegű kártérítésben sikerült peren kívül megállapodni.

 

A honlapon található információk csupán tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi vagy egyéb szakmai tanácsnak. A felhasználó ezen információkra alapított döntése, illetve cselekménye ennél fogva kizárólag a felhasználó felelőssége. Amennyiben tanácsra van szüksége konkrét jogi problémájával kapcsolatban, vagy a honlapon közölt információkról szeretne további tájékoztatást kapni, kérem, döntése meghozatala előtt feltétlenül lépjen kapcsolatba velem.

Dr. Fülöp Botond

Hasonló jogi problémája van? Lépjen velem kapcsolatba itt!

Regisztráljon honlapomra! Évi 3.000,- Ft használati díj megfizetése ellenében - a Felhasználási Feltételekben foglaltak szerint - egy éven át korlátlan hozzáférést kap a honlap díjköteles tartalmi elemeihez is, melyek jelenleg az alábbiak:

Ezen túl, a regisztrált felhasználókat e-mailben tájékoztatom, valahányszor új tartalom kerül a honlapra.

A regisztráció édekében töltse ki az alábbi regisztrációs űrlapot!


Új regisztráció


Ezt a honlapot dr. Fülöp Botond, a Pécsi Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a https://www.magyarugyvedikamara.hu  honlapon találhatók.Elérhetőség

Dr. Fülöp Botond

Pécs, Király u. 15.

Komló, "Tröszt" irodaház
Pécsi út 1.


Tel./Fax: +36.72/281-299
Mobil: +36.70/592-7517