Ügyvédi szolgáltatások magyar, német és francia nyelven Pécsett és Komlón

Deutschsprachiger Rechtsanwalt in Ungarn, in Pécs 

Auf die Anwaltsliste  der Botschaft der Bundesrepublik Deutschland aufgenommener deutschsprachiger Rechtsanwalt

Services d'avocat en langue française en Hongrie, à Pécs


Közlemény

 
Üzemeltető a Felhasználási Feltételeket 2017. május 7-én akként módosította, hogy azt kiegészítette a személyes adatok kezelésére vonatkozó tájékoztatóval.
 
A tájékoztatóban foglaltak értelmében Felhasználó a honlapra történő regisztrációval, vagy a honlapon árult e-book megrendelésével járul hozzá ahhoz, hogy Üzemeltető az általa közölt személyes adatait a tájékoztatóban megadott célokból az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdése a) pontja alapján, a hozzájáruló nyilatkozata visszavonásáig, de legfeljebb a regisztráció időtartamának lejártát követő 3. napig kezelje.
 
Kérem, hogy a regisztrációt, illetve az e-book megrendelését megelőzően minden esetben figyelmesen olvassa el a Felhasználási Feltételeket és az annak részét képező adatkezelési tájékoztatót!
 
Az Ügyvédi MegbÍzási Feltételeket, valamint az ügyvédi megbízáshoz kapcsolódó adatvédelmi tájékoztatót a Feltételek menüpont alatt találja.

Szavazás

Tetszik Önnek a weboldal?

Igen, nagyon tetszik. (1 717)
55%

Igen, tetszik. (652)
21%

Nem tetszik. (731)
24%

Összes szavazat: 3100


LECTORI SALUTEM!

Kedves Látogató!

Megtisztelő számomra, hogy honlapomra látogatott.

 

Dr. Fülöp Botond vagyok, ügyvéd, a Pécsi Ügyvédi Kamara tagja, jogi segítő. Irodáim Pécs és Komló központjában, könnyen megközelíthető helyen találhatók. Magyar, német és francia nyelven állok tisztelt ügyfeleim rendelkezésére. A Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyező Egyesületénél rendelkezem felelősségbiztosítással.

 

Elektronikus aláírás és a szükséges eszközök birtokában ügyfeleim megbízásából lehetőségem van részt venni valamennyi elektronikus eljárásban (polgári peres és közigazgatási eljárás, elektronikus cégeljárás, elektronikus fizetési meghagyásos eljárás stb.), illetve bizonyos iratokat (nem hiteles tulajdoni lap másolat, térképmásolat, cégkivonat, cégmásolat stb.) az ügyintézést lényegesen meggyorsító és leegyszerűsítő módon elektronikus úton beszerezni és a megbízóhoz továbbítani.

 

Honlapomon megtalálja rövid önéletrajzomat, szakterületeimet, eddigi publikációimat, s lehetősége van üzenetet küldeni nekem.

 

Kellemes időtöltést kívánok honlapomon, s ha az ott talált információk alapján úgy dönt, hogy megtisztel bizalmával, várom szíves megkeresését!

 

Amennyiben szívesen olvas jogi tárgyú cikkeket, híreket, jogeseteket, kérem, fáradjon be az "olvasószobába"!

 

Ha pedig elfáradt a böngészésben, a Képgaléria segítségével virtuális látogatást tehet az Európai Unió Bíróságának Luxemburgban található épületében!

 

Kérem, válasszon a fenti menüpontok közül!


Ezt a honlapot dr. Fülöp Botond, a Pécsi Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a https://www.magyarugyvedikamara.hu  honlapon találhatók.

 


A legújabb tartalom a honlapon:

"Kérdések-válaszok" rovat:

Tartási kötelezettség szülővel szembenHírek

2022.06.16 13:16

Engedményes kereshetőségi joga az érvénytelen kölcsönszerződés bíróság általi érvényessé nyilvánításán alapuló marasztalási kereset vonatkozásában - a Kúria ítéletet hozott.

A devizahiteles perek szempontjából nagyon nagy jelentőséggel bíró ítéletet hozott a Kúria. A döntés értelmében az engedményezési szerződés erre vonatkozó, kifejezett rendelkezése hiányában a régi Ptk. szerinti engedményes nem jogosult az érvénytelenség jogkövetkezményének levonását kérni a...

Teljes cikk

—————

2022.01.07 08:56

A Kúria tovább szigorította a deviza alapú fogyasztói kölcsönszerződések foglalt, árfolyamkockázatra vonatkozó kikötések tisztességességének feltételeit

A Kúria Jpe.I.60.015/2021/15. számon 2021  november 22-én elfogadta az első jogegységi hatályú jogegységi panasz határozatot, melynek tárgya a 2/2014 PJE. határozat 1. pontjának kötelező értelmezése. A jogegységi panasz eljáráshoz az vezetett, hogy a Kúria egy felülvizsgálati eljárásban...

Teljes cikk

—————

2020.04.17 20:57

A veszélyhelyzetre vonatkozó alaptörvényi szabályozás és a felhatalmazási törvény alkotmányossága - írásom a Válasz Online-on

"Nem azért alkotmányellenes a felhatalmazási törvény, amiért mondják. De tényleg az" címmel jelent meg a Válasz Online-on a veszélyhelyzetre vonatkozó alaptörvényi szabályozásról és a felhatalmazási törvény alkotmányosságáról szóló írásom, mely ide kattintva elolvasható:    

Teljes cikk

—————


Elérhetőség

Dr. Fülöp Botond

Pécs, Király u. 15.

Komló, "Tröszt" irodaház
Pécsi út 1.


Tel./Fax: +36.72/281-299
Mobil: +36.70/592-7517Képgaléria: Európai Bíróság, Luxemburg

/album/europai-birosag-luxemburg/a101-0940-jpg/

——————————